En Inhouse-Visionär eller Ett Dedikerat Designteam: Vilket är bäst för ditt företag?

Sadegh Mirkhalafi

Chief Marketing Officer

5 min lästid
Dela inlägg
När jag ser tillbaka på mina år inom designbranschen har jag sett företag som har blomstrat tack vare ett dedikerat designteam och andra som har haft fantastisk framgång med en designer som heltidsanställd. Båda alternativen har sina fördelar och utmaningar, och det finns ingen universell lösning. Här kommer jag att dela med mig av mina erfarenheter och lättsmälta insikter för att hjälpa dig att fatta det ultimata beslutet. Låt oss dyka in!

Första ronden: Dedikerat designteam

🔔🔔 Ding ding! I hörnet av ringen har vi det ena alternativet – ett dedikerat designteam som är redo att rocka din värld. Tänk dig ett team av kreativa superhjältar som står redo att erbjuda sina speciella krafter för att uppfylla dina designmål. Låt oss kolla på vad de har att erbjuda!

Fördelar med ett Dedikerat Designteam:

Mångfald av Kompetenser

Ett dedikerat team kan erbjuda ett brett spektrum av kompetenser, oavsett om du behöver grafisk design, UI/UX-design, visuell identitet (branding) eller rådgivning. Du har tillgång till rätt experter för jobbet, vilket ger dig möjlighet att vara kreativ utan att oroa dig över begränsningar.

Effektiv Tidsanvändning

Genom att anlita ett dedikerat designteam kan du frigöra din tid och fokusera på din kärnverksamhet. Teamet hanterar alla designrelaterade uppgifter och projektledning, vilket låter dig ägna dig åt det du är bäst på.

Ökad Produktivitet

Ett dedikerat designteam består av experter inom sitt område och med hjälp av en finslipat produktionsprocess och en erfaren projektledare så ser dem till att du får det resultat du letar efter inom tidsramen som lovats.

Kreativitet och Innovation

Teamet består av kreativa hjärnor som ständigt söker efter nya och innovativa lösningar. De kan ge din webbplats en unik prägel som sticker ut från mängden och imponerar på dina besökare.

Ekonomiskt Fördelaktigt

Att anställa en designer kan vara kostsamt, medan ett dedikerat designteam erbjuder kostnadseffektiva lösningar som hjälper dig att hålla dig inom din budget. Till skillnad från en heltidsanställd, så betalar du endast för de timmar du faktiskt behöver varje månad.

Utmaningar med ett Dedikerat Designteam:

Kommunikationsutmaningar

Anlita ett externt dedikerat team kan ibland leda till kommunikationshinder. Skillnader i tidszoner, språk och kultur kan påverka hur effektivt och smidigt kommunikationen och samarbetet flyter. Dessutom kan det vara en utmaning att hålla alla teammedlemmar uppdaterade och synkroniserade med projektets framsteg, särskilt om det rör sig om komplexa eller snabbt föränderliga projekt.

Integrering med Företagskulturen

Ett dedikerat designteam som inte är en inbyggd del av företaget kan ha svårare att fullständigt förstå och integrera med företagets kultur och vision. Detta kan påverka deras förmåga att skapa design som fullständigt återspeglar företagets identitet och värderingar, vilket är särskilt viktigt i varumärkes- och identitetsprojekt.

Andra ronden: Inhouse-Visionären

🔔🔔Gong! I det andra hörnet har vi den starka och modiga inhouse-visionären som troget tjänar ditt företag. En magiker med sinnesnärvaro i hjärtat av din organisation. Låt oss se vad denne hjälte har att erbjuda!

Fördelar med att anställa en designer (inhouse):

Kontinuerlig Tillgänglighet

En inhouse-visionär är “alltid” tillgänglig eftersom den är en del av din organisation. Detta gör det enkelt att diskutera projekt och ändringar när som helst utan att behöva boka tid med en extern leverantör.

Konsekvent Designstil

Med en inhouse-visionär kan du bibehålla en konsekvent designstil över alla dina projekt. De har en djup förståelse för ditt företags varumärke och kan säkerställa att all design är i linje med din vision.

Djup Kunskap om Företaget

Denna visionär är inte bara en designer, utan också en del av ditt team. De har en inblick i dina mål, kunder och företagskultur på ett sätt som ingen annan kan. När det gäller att skapa design som rör hjärtat av ditt varumärke, är de den rätta personen för jobbet!

Utmaningar med en Inhouse-Visionär:

Begränsad kompetens

En enskild designer kan ha begränsad expertis inom vissa designområden, vilket kan innebära att du behöver antingen anlita externa leverantörer eller anställa fler designers för att fylla i kompetensgap.

Hög Kostnad & Fast kostnad oavsett arbetsmängd

Att anställa en kvalificerad inhouse-designer kan vara dyrt, särskilt om du är ett mindre företag med en begränsad budget. Om du inte är säker på att du kan tillhandahålla tillräckligt med kvalitativt designarbete för att fylla en designers arbetsdag varje månad, kan detta leda till höga kostnader med minimalt resultat.

Risk

Att förlita sig på en enda designer har sina risker, särskilt när det gäller tillgänglighet på grund av sjukdom, semester och andra förhinder. Du måste därför alltid planera dina projekt med denna riskfaktor.

Så gör du det rätta valet

När du överväger att anlita ett dedikerat designteam eller en designer är det viktigt att ta hänsyn till dina specifika behov och mål. Här har du några frågor som du kan svara på som kommer hjälpa dig gör det rätta valet:

Projektkomplexitet: Är projekten oftast komplexa och behöver flera olika kompetenser för att utföra?

Ja: Om projekten är komplexa och kräver olika designkompetenser för att lyckas, är ett dedikerat team med specialister inom olika områden det bästa valet. Ett sådant team kan hantera komplexa projekt effektivt och säkerställa högkvalitativ design, allt inom önskad tidsram.

Nej: Om projekten vanligtvis inte är särskilt komplexa och kan utföras med en designers kompetens är det möjligt att anställa en designer kan vara tillräckligt. Det är viktigt att bedöma projektens omfattning för kunna hålla deadlines.

Kontinuerliga Behov: Förväntar du dig kontinuerliga designbehov utan möjlighet till avbrott?

Ja: Om du har kontinuerliga designbehov och vill undvika risken att designern inte är tillgänglig vid viktiga tidpunkter, är ett dedikerat designteam det rätta alternativet. Du har tillgång till flera experter som alltid är redo.

Nej: Om du har regelbundna men inte konstanta designbehov och är flexibel när det gäller tidpunkten för designarbetet, kan du överväga att anställa en designer.

Budget och Resurser: Har du en exakt uppfattning om hur mycket designarbete som behövs varje månad?

Ja: Om du har en klar uppfattning om hur mycket designarbete som krävs varje månad, så kan det vara bra att anställa en designer.

Nej: Om du inte har en exakt uppskattning av hur många timmar designarbete som krävs varje månad och om det varierar månad för månad, är ett dedikerat team den mest optimala lösningen. Baseras på dina krav kommer det dedikerade teamet att ge en uppskattning av den månatliga arbetsbelastningen och med hjälp av data ge en prognos för den ungefärliga arbetskraftsbehoven. Detta säkerställer att du inte behöver betala för outnyttjade arbetstimmar.

Tidsramar: Har du strikta deadlines för ditt projekt?

Ja: Om du har strikta deadlines för ditt projekt kan ett dedikerat designteam hjälpa dig att uppnå resultat fortare och i tid, med hjälp av effektiva arbetsmetoder, erfarna projektledare och breda expertiser.

Nej: Om du inte har strikta deadlines så kan du anställa en designer, men det kräver att du har en intern projektledare för att säkerställa framgång.

 

Slutsats

Att välja mellan ett dedikerat designteam och en designer är en viktig beslutsprocess. Båda alternativen har sina fördelar och utmaningar, och det rätta valet beror på dina specifika behov och resurser.

Om du vill ha tillgång till hela laget av superhjältar, snabba resultat och tid att fokusera på din egen superkraft, då är ett dedikerat team svaret. De har expertis inom alla möjliga designområden och kan skapa magi.

Å andra sidan, om du bara behöver en ensam superhjälte med expertis inom ett område, och har möjligheten att anställa en designer, då kan det vara det mest kostnadseffektiva alternativet.

Boka Demo

Få tillgång till ett dedikerat team för dina tekniska & kreativa behov

Att anlita oss är mer kostnadseffektivt och produktivt än att anställa specialister inom varje område. Dra nytta av vår expertis och få tillgång till omfattande tjänster som driver ditt företag framåt.
Dela inlägg
Senaste inlägg​

Skillanden mellan Headless CMS & Traditionellt CMS

Sadegh Mirkhalafi

Chief Marketing Officer

Konverteringstips som vi använder för att generera leads!

Arvin Saadati

Chief Executive Officer

Kraften av Kundcase: Öka din försäljning genom kundberättelser! [Bonus PDF]

Sadegh Mirkhalafi

Chief Marketing Officer

Börja din digitala resa med Webicient

Är du redo att ta ditt företag till nästa nivå? Fyll i din e-postadress och kom igång med våra experttjänster idag. Låt oss hjälpa dig att nå dina mål med skräddarsydda lösningar och oöverträffad support.